Porady naszych ekspertów

Miód manuka - właściwości i zastosowania
Miód manuka to produkt pszczeli pozyskiwany z nektaru kwiatów drzewa o tej samej nazwie (łac. Leptospermum scoparium) lub określanego mianem drzewa herbacianego. Roślina ta występuje w Nowej Zelandii i południowo-wschodniej Australii.
Czytaj więcej
Suszone owoce - zdrowa alternatywa dla słodyczy
Suszone owoce są wartościową przekąską zawierającą witaminy i mikroelementy w przeciwieństwie do czekoladowych słodyczy zawierających głównie cukier i tłuszcz. Suszone owoce można podawać dzieciom już po 7 miesiącu życia (suszone jabłka i rodzynki).
Czytaj więcej
Dlaczego warto przejść na żywność ekologiczną?
Jedzenie ekologiczne już dawno temu przestało być luksusem i stało się łatwo dostępne. Coraz większa część społeczeństwa w trosce o swoje zdrowie i dobrą formę wybiera eko żywność, interesuje się składem kupowanych artykułów spożywczych i stawia na produkty wysokiej jakości.
Czytaj więcej
Miód manuka - co warto o nim wiedzieć?
Miód Manuka zyskuje na popularności. Coraz częściej polecany jest przez propagatorów zdrowego trybu życia, jest też składnikiem wielu naturalnych kosmetyków, coraz częściej można usłyszeć o jego prozdrowotnych właściwościach. Czym jest i skąd pochodzi to płynne złoto?
Czytaj więcej
Kasza - wyjątkowo zdrowy składnik codziennej diety
O ile jeszcze do niedawna kasze nie należały do najbardziej popularnych produktów żywnościowych i uważano je za mało atrakcyjne, wręcz nudne, o tyle dziś bardzo często grają główną rolę na naszych stołach. Ich popularność z dnia na dzień rośnie, a one same stają się podstawowym składnikiem nie tylko dań wytrawnych, ale również słodkich deserów.
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików przepysznych ciasteczek (cookie) w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij komunikat
pixel