Ekologiczne Warzywa
Ilość produktów: 122Warzywa ekologiczne
Od lat dbamy o najwyższą jakość i świeżość oferowanych warzyw ekologicznych na naszym ryneczku. Zaczynając od starannego przyjęcia towaru,
przechodząc przez codzienną kontrolę aż po dwuetapową selekcję podczas wyboru i pakowania bio warzyw do Waszych zamówień.
Jakie warzywa mamy dostępne? Świeże, naturalne, smakowite i zdrowe - takie są warzywa ekologiczne na pyszneEKO.pl
Ekologiczne warzywa z dostawą do domu od najlepszych rolników, prosto na Twój stół, w Twoim stylu i na Twoich zasadach.
Gwarancja jakości pyszneEKO.pl - z nami jakość jest zawsze zagwarantowana!
Marchew ekologiczna niemyta polska (0,9 kg) (EKO)
Bataty pomarańczowe ekologiczne (1 kg) (EKO)
Buraki czerwone ekologiczne polski (1 kg) (EKO)
Cebula ze szczypiorkiem dymka ekologiczna polska (0,04 kg) (EKO)
Pomidory cherry na gałązce ekologiczne (0,4 kg) (EKO)
Kapusta biała ekologiczna polska (1,5 kg) (EKO)
Por ekologiczny polski (0,55 kg) (EKO)
Koperek ekologiczny polski (0,02 kg) (EKO)
Ekologiczne warzywa z dostawą do domu
Stanie w kolejkach to nie Twoja bajka? My też wolimy zamawiać warzywa online na pyszneEKO.pl
Wszystkie nasze warzywa pochodzą od certyfikowanych i zaufanych rolników, legitymujących się certyfikatem produkcji ekologicznej.
Proces dostawy warzyw ekologicznych został zaplanowany tak, aby warzywa przechodziły kilkuetapową kontrolę jakości.
Kontrola jakości sprawia, że warzywa docierają do Twojej kuchni w idealnym stanie, chrupiące, aromatyczne i smaczne.
Na pyszneEKO.pl zadbaliśmy o to, żeby produkty były dostarczane w kontrolowanej temperaturze, specjalnymi samochodami z chłodnią.
Wybierz swoją ulubioną formę dostawy: Rano, w południe, wieczorem? A może prosto pod Twoje drzwi - wprost na śniadanie!
To Ty decydujesz jak dowozimy.
Warzywa ekologiczne, czyli jakie?
Każdy z nas zastanawiał się kiedyś, czym właściwie są produkty ekologiczne? My znamy się na tym perfekcyjnie i zaraz Ci to wyjaśnimy.
Warzywa ekologiczne to te, które rosną w naturalny sposób, bez ingerencji sztucznych nawozów, przyśpieszaczy wzrostu czy pestycydów.
Rosną wolniej, często mniej okazałe, ale smak.. Smak to cecha, którą czuć już przy pierwszym gryzie, jest intensywniejszy, bardziej wyrazisty.
Certyfikat ekologiczny to potwierdzenie ich procesu uprawy i gwarant jakości produktu.
Dlaczego ekologiczne warzywa mają lepszy smak?
Dlaczego ekologiczne warzywa mają lepszy smak? To za sprawą naturalnego tempa wzrostu, ich smak zdąży się „zbudować” będzie głęboki, intensywny i prawdziwy.
Ekologiczne warzywa mają bardziej skoncentrowany aromat, dlatego mają lepszy smak.
To jak z espresso. Kiedy pijesz je czyste, czujesz całą moc i pełnię aromatu. Ale jeśli je rozcieńczysz mlekiem, smak robi się łagodny i rozwodniony.
Tak samo jest z warzywami - im mniej sztucznych dodatków, tym więcej smaku
Przechowywanie warzyw
Prawidłowe przechowywanie warzyw nie jest tak oczywiste jak mogłoby się wydawać. Pokażemy Wam patenty na przedłużenie świeżości warzyw.
Twarde warzywa korzeniowe, takie jak marchew, buraki czy pietruszka, najlepiej schować w chłodne i ciemne miejsce, może to być lodówka lub piwnica.
Zielone liściaste, jak sałata, rukola czy jarmuż, przechowuj w rozszczelnionym pojemniku z kawałkiem ręcznika papierowego, który wyreguluje wilgotność.
Miękkie warzywa: pomidory, ogórki, cebulę i czosnek trzymaj z dala od lodówki - one lubią przewiewne miejsce z dala od słońca
Natki, mięta czy bazylia lubią wodę, jeżeli kupujesz cięte, to wstaw je do wody, przedłużysz im świeżość.
Bardzo ważne - warzywa myj dopiero przed spożyciem w ten sposób znacznie przedłużysz ich świeżość.
Zamów ekologiczne produkty - szybko i świadomie.
Z pyszneEKO.pl wprost do Twojej kuchni - zdrowo, wygodnie i zawsze bezpiecznie.























