Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Mąka kasztanowa

( ilość produktów: 5 )

Mąka kasztanowa ekologiczna to produkt powstały z kasztanów, których skórka zostaje zmielona na bardzo drobny pył. Charakteryzuje się ona słodkim, orzechowym smakiem i jest idealna dla osób, które poszukują alternatywy dla tradycyjnej mąki pszennej.

Zastosowanie mąki kasztanowej jest bardzo szerokie. Można ją stosować jako składnik wypieków, ciast, placków oraz naleśników. Mąka ta sprawdzi się także jako zagęstnik w sosach oraz zupach. W kuchni włoskiej kasztanowa mąka jest wykorzystywana do produkcji ciasta na pizzę, tzw. ciasta farinata, a także do przygotowania tradycyjnych makaronów.

Wartości odżywcze mąki kasztanowej są bardzo korzystne. Zawiera ona dużo błonnika, białka, wapnia, magnezu, fosforu i żelaza, a także niską ilość tłuszczów nasyconych. Jest to produkt idealny dla osób na diecie oraz dla diabetyków, ze względu na niski indeks glikemiczny.

Wśród producentów mąki kasztanowej ekologicznej można wymienić m.in. Bio Planet, Alce Nero, Młyny Wodne, Babalscy, Viands, Niro, Terrasana, Amylon, Dary Natury, Bio Raj, Batom, ProBio, Pięć Przemian, Juchowo oraz Bio Life. Każdy z producentów oferuje wysokiej jakości produkty, które pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Każdy z producentów ma swoje własne metody produkcji i specyficzne cechy swojego produktu, co daje konsumentom duży wybór. Wszyscy producenci stawiają na jakość swoich produktów oraz na ochronę środowiska naturalnego.

Marka
Cechy
Cena
-
Strona korzysta z plików przepysznych ciasteczek (cookie) w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel