Słodkie podarunki to prosty, a przy tym bardzo ciepły gest, po który sięgamy wyjątkowo często.
Surowe czekolady COCOA, OCTO chocolate - doskonały pomysł na zdrową przekąskę.
Które kasze nie zawierają glutenu i mogą być bezpiecznie spożywane nie tylko przez osoby ograniczające gluten w diecie, ale też przez osoby chorujące na celiakię oraz inne schorzenia związane z nietolerancją glutenu?
Świeże warzywa i owoce mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie, kondycję skóry oraz włosów. Chcąc mieć pewność, że jemy dobrze, a przede wszystkim zdrowo, warto postawić na żywność ekologiczną – bez azotanów, azotynów i pestycydów, które mogą przyczyniać się do rozwoju alergii oraz wielu chorób przewlekłych.
Czym różni się ekologiczna produkcja mięsa od mięsa z chodowli przemysłowych? Jaką przewagę ma mięso ekologiczne nad mięsem konwecjonalnym? Jakie są różnice w podejściu do środowiska naturalnego i komfortu życia zwierząt?
Jaką przewagę mają ekologiczne owoce i warzywa nad swoimi konwencjonalnymi odpowiednikami? Czym różni się produkcja żywności ekologicznej od produkcji jej konwencjonalnej odpowiedniczki i jak to wpływa na jej smak oraz wpływ na organizm?
Głównym źródłem glutenu są oczywiście zboża, ale nie wszystkie. Dlatego osoby chcące ograniczyć spożycie glutenu wcale nie muszą rezygnować całkowicie z produktów zbożowych w swojej diecie. Co zatem można jeść na diecie bezglutenowej? Jak sobie radzić w przypadku celiakii i uczulenia na gluten?